Morotskaks-muffins

Den finns verkligen en dag för allt. 3 februari är det morotskakans dag. Yvonne Landin på @bakalite.se har satt ihop ett smarrigt recept på morotkaka åt mig i form av muffins matchande våra muffinsformar i silikon.

Morotsmuffins i muffinsformar
Saftiga morotsmuffins i muffinsformar i silikon från Pufz. Foto: Yvonne Landin @bakalite.se

Recept på morotskaks-muffins

Saftig och lättbakad morotskaka i form av muffins, morotsmuffins. Välj själv, fika med eller utan frosting.

12 st normalstora muffins

Ingredienser:

3 dl morötter, ca 150 g
2 st ägg
2 dl socker
1 dl rapsolja
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 nypa salt

Frosting:

200 g färskost
2 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, ställ 12 muffinsformar på en bakplåt.
  2. Riv morötterna fint.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Vispa ner olja och tillsätt sedan morötterna.
  5. Blanda alla torra ingredienser och rör om tills du har en slät smet.
  6. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått färg och mitten studsar tillbaks om du trycker lätt på den.
  7. Låt svalna helt i formarna.

Frosting:

  1. Vispa snabbt samman färskost, florsocker och vanilj. Vispa så lite som det behövs för att få en slät frosting, om du vispar för länge kan den bli för lös. Ställ den då i kylen ett tag för att stelna.
  2. Spritsa eller bred frosting ovanpå muffinsen.
Morotsmuffins i muffinsformar gruppbild
Saftiga morotsmuffins i grupp bakade i muffinsformar i silikon från Pufz. Foto: Yvonne Landin @bakalite.se
Varukorg
Rulla till toppen