Kladdkakemuffins med nougatfrosting

Busenkla och löjligt goda kladdkakemuffins perfekta för de “vanliga” muffinsformarna i silikon. Mumsig nougat-frosting blir pricken över i:et.

Muffinsformar svart-vit-grå med kladdkakemuffins med nougatfrosting
Busenkla och löjligt goda kladdkakemuffins med nougatfrosting. Foto: Yvonne Landin @bakalite.se

Recept på kladdkakemuffins med nougatfrosting

12 st normalstora muffins. Receptet är anpassat för de normalstora muffinsformarna.

Ingredienser:

175 g smör
3 dl mjöl
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 st ägg

Frosting:

50 g smör
250 g nougat
100 g färskost

Gör så här:

1. Ta fram smör, färskost och nougat till frostingen så att de blir rumstempererade.

Muffins:
2. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 12 muffinsformar på en plåt.
3. Smält smöret i en rymlig kastrull, ta från värmen och låt svalna något.
4. Sikta ner socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa samman för hand direkt i kastrullen.
5. Tillsätt äggen och rör slätt.
6. Fördela smeten jämnt i formarna.
7. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Muffinsen ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.
8. Låt svalna under bakduk på galler.

Frosting:
9. Vispa samman mjukt smör med nougat tills det är en slät kräm.
10. Tillsätt färskost och vispa så lite som möjligt tills allt är blandat.
11. Skeda frostingen i en spritspåse och spritsa frosting ovanpå de kalla muffinsen.

Varukorg
Rulla till toppen