Grundrecept isglass

Sverige sägs vara det land i Europa där man äter mest glass per person och år.

Enligt obekräftade källor åt vi 2022 kring 12(!) liter per person och år. Helt galet mycket.

Här hittar du två enkla grundrecept på hur du gör egen isglass, som kan varieras i det oändliga.

Hemmagjorda isglassar är ett riktigt life-hack och kan spara mycket pengar under semesterveckorna.

Läskande och gott.

Recepten räcker till ca 4 stycken isglassformar.

Recept på egen isglass no. 1

  • 2 dl starkt blandad saft
  • 2 msk glykossirap
  • hallon eller andra valfria bär

Gör så här: Blanda saft med glykossirap. Värm försiktigt och rör om tills allt har löst sig. Lägg bären i glassformar och häll på saften. Fyll din glassform nästan hela vägen upp, lämna lite luft eftersom glassmeten expanderar lite när den fryser till! Ställ i frysen i minst 3 timmar.

Tips på sockerfri isglass! Använd sockerfri saft och strunta i glykossirapen.

Recept på egen isglass no. 2

  • 2 dl vatten
  • 2 msk glykossirap
  • smakessens efter tycke och smak, t ex den så som finns att köpa till sodastreamer.

Gör så här: Blanda vatten, essens och glykossirap. Värm försiktigt och rör om tills allt har löst sig. Fyll din glassform nästan hela vägen upp, lämna lite luft eftersom glassmeten expanderar lite när den fryser till! Ställ i frysen i minst 3 timmar.

Tips till dig som älskar glass:

Köp en färdig juice eller smoothie av lite bättre kvalitet, fyll på med fruktbitar och frys in. Det blir en god och lite nyttigare glass.

Om du fryser in läsk (t ex till klassikerna cola islagss) så se till att röra bort kolsyran först. Annars finns det risk för att locket poppar av och innehållet rinner ut i frysen. Och det vet vi ju alla vem det är som brukar få göra rent frysen…

Relaterade inlägg:

Mos och puré – grundrecept
Melonisglass
Stäng Min varukorg
Stäng Önskelista
Close Nyligen Visade
Stäng
Stäng
Kategorier