Bananmuffins med lönnsirap och choklad

Muffins får att variera i det oändliga. Lönnsirap brukar mest förknippas med amerikanska pannkakor men här piffar de upp bananmuffins i form av lönnsirapsfrosting.

Stoar muffinsformar regnsbågspastell med bananmuffins från bakalite.se
Mycket saftiga och stora bananmuffins med choklad och lönnsirap. Foto: @bakalite.se

Recept på bananmuffins med lönnsirap och choklad

6 st stora muffins anpassade till de stora muffinsformarna

Ingredienser:

100 g choklad, mörk
100 g smör
1 dl farinsocker
2-3 st bananer
2 msk lönnsirap
1 st ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Frosting:

50 g smör
100 g färskost
3½ dl florsocker
½ dl lönnsirap

Gör så här:

Muffins:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ sex stycken stora muffinsformar på en plåt.
2. Grovhacka chokladen, lägg undan 2 msk till topping.
3. Hyvla smöret tunt och vispa tillsammans med sockret tills det är krämigt.
3. Tillsätt ägg, sirap och mjuka bananer i mindre bitar och vispa samman.
4. Blanda ihop mjöl och bakpulver, tillsätt och vispa till en slät smet.
5. Vänd ner chokladen och fördela smeten jämnt i formarna.
6. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 10 minuter, flytta sedan ner plåten ett steg och grädda i ytterligare 8-10 minuter.
7. Låt svalna under bakduk.

Frosting:
8. Ta fram smör och färskost så att det blir rumstempererat.
9. Vispa smöret fluffigt.
10. Tillsätt färskost, florsocker och lönnsirap.
11. Vispa så lite som möjligt tills du har en slät kräm. Om frostingen blir för lös kan du ställa den i kylen ett tag.
10. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen, toppa med choklad och eventuellt en bananskiva.

Stor rosa muffinsform med bananmuffins från bakalite.se
Stora bananmuffins toppade med en lönnsirapsfrosting, sjukt god. Foto: @bakalite.se
Varukorg
Rulla till toppen