Muffins går att variera i det oändliga. Lönnsirap brukar mest förknippas med amerikanska pannkakor, men här piffar den upp bananmuffins i form av lönnsirapsfrosting.

Recept på bananmuffins med lönnsirap och choklad
6 st stora muffins anpassade till de stora muffinsformarna
Ingredienser:
100 g choklad, mörk
100 g smör
1 dl farinsocker
2-3 st bananer
2 msk lönnsirap
1 st ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Frosting:
50 g smör
100 g färskost
3½ dl florsocker
½ dl lönnsirap
Gör så här:
Muffins:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ sex stycken stora muffinsformar på en plåt.
2. Grovhacka chokladen, lägg undan 2 msk till topping.
3. Hyvla smöret tunt och vispa tillsammans med sockret tills det är krämigt.
3. Tillsätt ägg, sirap och mjuka bananer i mindre bitar och vispa samman.
4. Blanda ihop mjöl och bakpulver, tillsätt och vispa till en slät smet.
5. Vänd ner chokladen och fördela smeten jämnt i formarna.
6. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 10 minuter, flytta sedan ner plåten ett steg och grädda i ytterligare 8-10 minuter.
7. Låt svalna under bakduk.
Frosting:
8. Ta fram smör och färskost så att det blir rumstempererat.
9. Vispa smöret fluffigt.
10. Tillsätt färskost, florsocker och lönnsirap.
11. Vispa så lite som möjligt tills du har en slät kräm. Om frostingen blir för lös kan du ställa den i kylen ett tag.
10. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen, toppa med choklad och eventuellt en bananskiva.

- Stora muffinsformar169,00 kr
- Muffinsformar169,00 kr
- Slickepottslev, kurbitstryck129,00 kr