Grötpinnar är poppis bland små barn. De smakar gott och även små barn kan äta dem själv. Här följer recept på två varianter som vi fått inskickade till oss i en tävling.
Annsan’s ekobanan-grötpinne
- 1 ekobanan
- 0,75 dl havregryn
- 0,75 dl krossat bröd Järnrike (eller annat paltbröd)
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 1 msk kokosolja
- 1 dl osockrad kokosdryck
- Antingen/och kanel som pudras på innan ugnen eller lite vaniljpulver i smeten.
Gör så här: Mosa bananen och blanda ihop alla ingredienser. Bred ut på bakplåtspapper, ca 0,5-1 cm tjockt lager. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 min. Skär sedan i stavar. Häpp!
Grötpinnar mylittlekiam Chia style
- 2-3 dl havregryn
- 0,5 tsk chiafrön
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5-1 dl blåbär
- 1 ägg
- 1,5 dl fruktmos (vi tog päron)
- Ett par msk grädde
- 1 msk olja
Blanda ihop allt till en jämn smet. Bred ut på bakplåtspapper. Grädda 200 grader ca 15 min.
- Non-stick Baking Sheet299,00 kr