Trippelnötter

Den älskade trillingnöten försvann från chokladlådorna för ett par år sen. Det blev ramaskri! Nu är den tillbaka igen, i ny skepnad. Eftersom hemlagat oftast är godast så bjuder vi här på ett enkelt recept på hur du gör egna.

Recept på trippelnöt

Ca 30-50 stycken

  • 200 gram mjölkchoklad
  • 100 gram hasselnötskärnor

Gör så här: Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter. Passa noga då de lätt bränns. Gnugga av överflödigt skal, förslagsvis med hjälp av en ren kökshandduk. Smält chokladen över ett vattenbad, eller i mikron. Om du smälter i mikron, kör korta intervaller och rör om med jämna mellanrum. Läs nedan hur du tempererar choklad för bästa slutresultat. Fyll formen till hälften med smält choklad. Vänd ner de rostade nötterna i resten av chokladen och vänd om med en sked så att alla nötter får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre och lägg i silikonformen. Fyll eventuellt upp bitarna ända till kanten med överbliven choklad. Slå formen lite lätt i bordet ett par gånger för att undvika luftbubblor. Låt stelna och sen är det bara att njuta.

Här hittar du instruktioner i hur du tempererar choklad. Choklad med lite högre kakaohalt måste tempereras, värmebehandlas. Detta för att den ska stelna rätt, få en fin och jämn glans utan matta partier. Den håller sig då hård i rumstemperatur utan att kladda och bli matt.

Tips! Blanda i lite nougat i din chokladsmet… Mmmm…

”Falska” trippelnötter

Följ receptet ovan men ersätt de rostade hasselnötterna med något annat t ex rostad mandel, russin, makadamianötter, torkad frukt eller överraska med något annat gott.

Produkttips

Självklart tycker vi att ni ska använda någon av våra produkter när ni gör egna trippelnötter. Mest lämpat, och framtagen på min trillingnötsälskande brors begäran trippelnötsformen.

Shopping Cart
Scroll to Top