Trippelnötter

När den älskade trillingnöten försvann från chokladlådorna för ett par år sen blev det ramaskri.

Vem gör ens så? Och är det ok att börja ta från andra lagret innan det första är slut? Stora frågor som ryms i en liten ask.

När min bror ställde frågan: “Och när tänkte du se till att ta fram en trillingnötsform då?” gick min produktutvecklingshjärna igång på alla cylindrar. Sagt och gjort. Nu finns den här.

Nu kan du hur enkelt som helst fylla hela chokladlådan med BARA trillingnötter. Eftersom hemlagat oftast är godast så bjuder vi här på ett enkelt recept på hur du gör egna.

Recept på trippelnöt

Receptet räcker till 30-50 stycken

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g hasselnötskärnor

Gör så här:

  • Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter. Passa noga så de inte bränns.
  • Gnugga av överflödigt skal, förslagsvis med hjälp av en ren kökshandduk.
  • Smält chokladen över ett vattenbad, eller i mikron. Om du smälter i mikron, kör korta intervaller och rör om med jämna mellanrum. Läs här hur du tempererar choklad för bästa slutresultat.
  • Fyll formen till hälften med smält choklad.
  • Vänd ner de rostade nötterna i resten av chokladen och vänd om med en sked så att alla nötter får choklad på sig.
  • Fånga upp dem tre och tre och lägg i silikonformen.
  • Fyll eventuellt upp bitarna ända till kanten med överbliven choklad.
  • Slå formen lite lätt i bordet ett par gånger för att undvika luftbubblor.
  • Låt stelna och sen är det bara att njuta.

Choklad med lite högre kakaohalt måste tempereras, värmebehandlas. Det är för att den ska stelna rätt, få en fin och jämn glans utan matta partier. Då håller sig hård i rumstemperatur utan att kladda och bli matt.

Tips! Blanda i lite nougat i din chokladsmet… Mums!

"Falska" trillingnötter

Följ receptet ovan men ersätt de rostade hasselnötterna med något annat smarrigt. Varför inte rostad mandel, russin, macadamianötter, torkad frukt eller överraska med något annat gott.

Pralinform för egna trillingnötter

Här hittar du pralinformen om du vill göra ena trillingnötter. Överraskande enkelt och resultatet blir imponerande fint.

  • Pralinform trippelnöt 279,00 kr

    Heter det trillingnöt eller trippelnöt? Det är upp till dig. Med pralinform trippelnöt gör du din egen klassiska chokladpralin med nötter. Det smakar lika bra med valnöt eller mandel.

    Vill du ha något extra? Gjut dem i mörk choklad och strö med jordnötskross. Mums!

    Beställ din pralinform idag och låt din kreativiteten flöda!

    26 in stock

Du kanske också gillar:

  • Bakplåtsduk 299,00 kr

    En bakplåtsduk i livsmedelsklassad sillikon gör vanliga bakplåtspapper överflödiga. Med Pufz återanvändbara bakpduk bakar du som ett proffs. Ett oumbärligt kökstillbehör som är både smart och hållbart. 

     

    278 in stock

  • Pralinform halvklot 279,00 kr

    Gjut eleganta chokladkupoler och konfektyrsfärer. Lek med fyllningar och låt din kreativitet flöda. Med en silikonform för halvklot och kulor skapar du enkelt kupoler i choklad och marmelad. Lägg ihop två halvor och gör dina egna konfektyrsfärer.

    647 in stock

  • Pralinform hallon 279,00 kr

    Pralinform hallon, som är en godisform av silikon, är ett roligt baktillbehör för att skapa vackra och frestande konfektyrbitar.

    50 in stock

  • Gjut- och bakbalkar 299,00 kr599,00 kr

    Justerbar gjut och bakbalk i silikon gör godiskoket enkelt. Med silikonbalkarna avgränsar du lätt en yta till önskad storlek. Bakbalkarna passar perfekt för att göra konfekt men fungerar lika bra när du bakar eller gjuter choklad.

Relaterade inlägg

Kola
Tips på plockmat för barn
Close My Cart
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories