Ett mumsig variant på semlor i samarbete med Frida Skattberg. Under årens lopp har det dykt upp varianter på semlor i form av allt från semmelwraps, semmelpraliner till Prinsess-semlor.
Här är vårt bidrag till semmel-familjen, semmelmusslan.
En mumsbits-stor godbit fylld med mandelmassa och grädde. Försvinnande goda!
Recept på semmelmusslor
Recept: Frida Skattberg
Ca 20 stycken
Kakdeg:
- 125 g mandelmassa
- 2 dl vetemjöl
- 1-2 tsk kardemumma, efter smak
- 100 g smör
- 0.5 ägg, uppvispat
Fyllning:
- 150 g mandelmassa
- 3 dl vispgrädde
Gör så här:
Riv mandelmassan grovt och blanda det med vetemjöl, kardemumma, rumsvarmt smör och ett halvt ägg (vispa upp ett ägg och tag hälften). Arbeta ihop en smidig deg för hand eller med maskin. Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C och tag ut degen ur kylskåpet. Dela degen i 20 jämnstora bitar, och tryck sedan ut varje bit i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna medan du gör fyllningen.
Riv mandelmassa grovt på rivjärn, blanda med 2 msk grädde. Vispa resterande vispgrädde lagom hård för att spritsa.
Fyll musslorna med mandelmassa och spritsa sedan över vispgrädde. Toppa eventuellt med mandelspån.
Produkttips
Självklart tycker vi att ni ska använda någon av våra produkter när ni bakar mandelmusslor. Frida använde vår cookie tin när hon tog fram receptet. Du behöver inte smörja formen, kakorna släpper lätt och bitarna är mumsbitsstora.
- Cookie mold279,00 kr