Semmelcheesecupcakes

En annorlunda variant på semlor i samarbete med Ida Karlsson, en av deltagarna i Hela Sverige Bakar 2016.

Recept på semmelcheesecupcakes

Recept: Ida Karlsson – Baka Min Söta @bakaminsota

Botten

200g kakor/kex (typ digestive, går bra med de flesta neutrala kakor.)
0,5 tsk mortlad kardemumma
75 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, krossa kakorna och blanda ihop alla ingredienser.
Grädda 0,5 dl smul på ett bakplåtspapper i 10 min, detta är till topping.
Tryck ut resten av smulet i 12 st silikonmuffinsformar och grädda i 10 min.
Låt svalna.
 

Mandelfyllning

100g mandlar ( med skal, kan med fördel rostas.)
100g fint råsocker
1-2 bittermandlar
Lite vatten
 

Kör allt utom vatten tills massan blir slät och varm, späd till krämig, trögflytande konsistens.

Klicka ca 1 tsk fyllning i varje form.

Färskost fyllning

200g färskost
2 dl vispgrädde
0,25 dl florsocker
2 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa färskost, florsocker och 1,5 dl av vispgrädden till fluffig, lätt konsistens. Krama ur och smält gelatinbladen i 0,5 dl grädde på spis eller i micro och rör försiktigt ut i vispet. Fyll formarna med färskostblandning och ställ kallt 20-30 min. Servera med smultopping och lite florsocker.
Ät och njut!

Produkttips

Självklart tycker vi att ni ska använda någon av våra produkter när ni bakar semmelcheesecupcakes. Ida använde våra muffinsformar när hon tog fram sitt recept. Du behöver inte smörja formarna, kakorna släpper lätt.

Shopping Cart
Scroll to Top