Klassisk rulltårta

Få ingredienser.

Snabbgräddat.

Lätt att baka.

Enkel att variera.

Kan det bli bättre än så?

En klassisk rulltårta funkar alltid.

Kan du se vilka bitar på bilden som är ändbitar? Tro det om du vill men sanningen är att ingen av bitarna på bilden är ‘frisserad’. Gör du rulltårtan i bakbalkarna blir alla bitar lika fina.

Recept på rulltårta

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • ca 2 dl mos eller sylt till fyllning

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250 °C.
  • Täck en plåt eller långpanna med bakplåtspapper.
  • Lägg ut de långa bakbalkarna och ställ in dem på 30×30 cm.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda ihop mjöl och bakpulver
  • Rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet i ägg- och sockersmeten.
  • Bred ut smeten jämnt mellan bakbalkarna.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och lossa försiktigt balkarna.
  • Det kan underlätta om du drar lite med en bordskniv längs kanterna innan.
  • Strö lite socker ovanpå kakan och stjälp upp den på ytterligare ett bakplåtspapper.
  • Pensla eventuellt med lite kallt vatten på baksidan av bakplåtspappret som kakan gräddats på och dra sedan försiktigt loss det.
  • Bred på ett jämt lager mos eller sylt och rulla ihop.
  • Förvaras svalt.

Visst går det lika bra att grädda kakan direkt på bakplåtspappret, utan att använda sig av bakbalkarna MEN med hjälp av balkarna får du en perfekt fyrkant som är lätt att rulla ihop och utan fula ändbitar.

Som sagt, kan du se vilka bitar på bilden som är ändbitar?! Nä, tänkte väl det.

Tips! Om du vill fylla din rulltårta med smörkräm eller frosting så behöver kakan svalna först. Förslagsvis under en långpanna för att den inte ska bli torr.

Beställ dina egna bakbalkar här:

Relaterad inlägg:

Play doh – leklera
Gröna kulor – päronmarmelad
Close My Cart
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories