I min familj har kladdkaka alltid gått under namnet Majken. Fråga mig inte varför? Antagligen kommer receptet ursprungligen från någon som heter Majken men det förtäljer inte historien. I vilket fall som helst är det den godaste kladdkakan jag vet.
Recept på kladdkaka à la Majken

Passar en springform med en diameter på ca 24 cm alternativt gjutbalkarna inställda på ca 15×30 cm eller 20×20 cm. En kombination av de ”stora” och ”lilla” gjutbalkarna rekommenderas för att de ska rymmas på en plåt .
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 125 g smör
- 4 msk kakao
- 2 tsk bryggkaffepulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl mjöl
Gör så här: Sätt ugnen på 150°C. Smält smöret och låt det svalna. Om du använder en springform så ska du smöra och bröa formen. Använd gärna kokos istället för ströbröd, det höjer Majken ytterligare en nivå. Rör ihop ägg, socker och smör till en jämn smet. Blanda mjöl, kakao, kaffepulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten och rör om tills allt löst sig. Häll upp smeten i passande form och grädda 40 minuter.
Servera den som den är eller dekorerad med lättvispad grädde, mandelspån och pudrad kakao. Mums!
- Spoonula with kurbits pattern129,00 kr
- Silicone baking beams299,00 kr – 599,00 kr
- Non-stick Baking Sheet299,00 kr