Grundrecept isglass

Läskande och gott är det med isglass. Kanske mest på sommaren men svenskar sägs ju vara glassälskare året runt. Här följer ett grundrecept på isglass som kan varieras i det oändliga.

Recept på isglass #1

Ca 4 stycken

  • 2 dl starkt blandad saft
  • 2 msk glykossirap
  • hallon eller andra valfria bär

Gör så här: Blanda saft med glykossirap. Värm försiktigt och rör om tills allt har löst sig. Lägg bären i glassformar och häll på saften. Fyll din glassform nästan hela vägen upp, lämna lite luft eftersom glassmeten expanderar lite när den fryser till! Ställ i frysen i minst 3 timmar.

Recept på isglass #2

Ca 4 stycken

  • 2 dl vatten
  • 2 msk glykossirap
  • smakessens efter tycke och smak, t ex den så som finns att köpa till sodastreamer.

Gör så här: Blanda vatten, essens och glykossirap. Värm försiktigt och rör om tills allt har löst sig. Fyll din glassform nästan hela vägen upp, lämna lite luft eftersom glassmeten expanderar lite när den fryser till! Ställ i frysen i minst 3 timmar.

Produkttips

Självklart önskar jag att du använder någon av mina produkter när du gör egen isglass. Mest lämpat för det är glass-popsen.

Tips! Köp en färdig juice eller smoothie av lite bättre kvalitet, fyll på med fruktbitar och frys in. Det blir en god och lite nyttigare glass.

Om du fryser in läsk så se till att röra bort kolsyran först annars finns det risk för att locket poppar av och innehållet rinner ut i frysen. Och det vet vi ju alla vem det är som brukar få göra rent frysen…

Shopping Cart
Scroll to Top