Geléhallon med gelatin

Det finns geléhallon och så finns det geléhallon.

De du köper i affären har en smak. De du gör själv smakar verkligen hallon.

Smaken på hemmagjorda geléhallon är obeskrivlig, den måste upplevas.

När du vill göra dina egna geléhallon finns det lite olika stabiliseringsmedel som du kan använda för att de ska få rätt konsistens. Det här är ett recept där gelatin används som stabilisator.

Vill du inte använda gelatin så hittar du ett recept där pektin används som stabilisator här.

Recept på geléhallon med gelatin

Ingredienser

  • 10 st gelatinblad
  • 225 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 50 g glykossirap
  • Strösocker + eventuellt lite citronsyra till garnering

Gör så här:

  • Börja med att tina upp bären, mosa och passera dem genom en sil så att du får en hallonpuré.
  • Ställ en kastrull på en våg och tillsätt hallonpuré och späd med vatten tills du har 250 g vätska.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
  • Blanda ner glykossirap och strösocker i kastrullen och låt koka upp tills sockret löst upp sig.
  • Krama ur gelatinbladen och smält i gelén.
  • Olja formen med liiiiite naturell olja.
  • Låt gelén svalna något och fyll sedan formarna.
  • Ställ i kylskåp i cirka 2 timmar tills de stelnat helt.
  • Ät geléhallonen precis som de är, eller rulla dem i lite socker.

Tips från proffsen! Låt geléhallonen torka ordentligt, gärna ett dygn i formen samt ytterligare ett dygn utanför formen i rumstemperatur för bästa resultat.

Smaksättningstips! För lite syrligare geléhallon så kan du blanda i lite citronsyra i strösockret.

Lyckas med dina geléhallon:

  • Pralinform hjärta 279,00 kr

    Skapa oemotståndliga pralinhjärtan för speciella tillfällen. Gelehjärtan, mintkyssar eller kolahjärtan, ingen kan motstå hjärtformade praliner. Ge bort dina hjärtan till nära och kära och gör varje dag till alla hjärtans dag.

    156 in stock

  • Pralinform halvklot 279,00 kr

    Gjut eleganta chokladkupoler och konfektyrsfärer. Lek med fyllningar och låt din kreativitet flöda. Med en silikonform för halvklot och kulor skapar du enkelt kupoler i choklad och marmelad. Lägg ihop två halvor och gör dina egna konfektyrsfärer.

    647 in stock

  • Pralinform hallon 279,00 kr

    Pralinform hallon, som är en godisform av silikon, är ett roligt baktillbehör för att skapa vackra och frestande konfektyrbitar.

    50 in stock

  • Pralinform geléhallon 279,00 kr

    Silikonformen för klassiska geléhallon är ett basverktyg i varje godiskreatörs redskapslåda. Med formen blir det enkelt att laga tidlöst godis och smarriga praliner med proffsigt resultat. Du bestämmer själv vad de ska smaka!

    15 in stock

Relaterade inlägg:

Knäck
Kola
Close My Cart
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories