Melonisglass

Lite mer avancerat än att bara frysa in saft men ack så läskande och gott.

Receptet har jag fått från Elisabeth Johansson, hon som är med och bedömmer deltagarna i Hela Sverige Bakar.

Recept på melonisglass

Receptet räcker till ca 12 stycken glassar

Ingredienser

  • ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 500 g cantaloupmelonpuré, skalad urkärnad och mixad melon
  • ¼ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 250 g vattenmelonpuré, skalad urkärnad och mixad melon
  • ½ blodgrapefrukt, pressad saft

Gör så här:

Första lagret: Koka upp vatten och socker. Låt svalna. Blanda med melonpurén och häll upp i glassformar. Sätt in formarna i frysen under tiden du gör nästa skikt.

Andra lagret: Gör likadant med vatten, socker och vattenmelonen, blanda med saft från blodgrapefrukten. Tag ut formarna ur frysen och fördela vattenmelonpurén i formarna. OBS! Fyll inte formarna hela vägen upp! Låt sedan glassarna stå i frysen över natten.

För dig som gillar att göra egen glass:

Relaterade inlägg:

Grundrecept isglass
Geléhallon med pektin
Schließen Mein Warenkorb
Schließen Wunschzettel
Schließen zuletzt angesehen
Schließen
Schließen
Kategorien