Geléhallon med pektin

Gillar du inte hallonsmaken på geléhallon?

Då kan jag tala om för dig att det går lika bra att smaksätta med björnbär, päron eller varför inte saffran?

Men jag tycker du ska vänta med att säga att du inte gillar geléhallon innan du testat de som är gjorda på riktiga hallon.

När du gör egna geléhallon, eller alla sorters gelégodisar för den delen, finns det lite olika stabiliseringsmedel som du kan använda för att de ska få rätt konsistens.

Det här är ett recept där pektin används som stabilisator, dvs geléhallon UTAN gelatin. Pektin kan vara lite knepigare att få tag på men du hittar det bland annat här hos Lotta på Mitt Söta Skafferi.

Recept på geléhallon med pektin

Receptet är anpassat för att matcha vår geléhallon-, hallon- och hjärtform.

Ingredienser

  • 300 gram tinade frysta hallon
  • 15 gram vatten (1 msk)
  • 125 gram strösocker (1,5 dl)
  • 25 gram strösocker (2 msk)
  • 6 gram pektinpulver (2 tsk)
  • Strösocker + eventuellt lite citronsyra till garnering

Gör så här:

  • Smörj formen tunt med liiite matolja.
  • Lägg de tinade bären i en kastrull låt dem sjuda.
  • Sila hallonen genom ett finmaskig sil tills du fått ut 150 g saft.
  • Häll tillbaka saften i kastrullen och tillsätt vattnet.
  • Blanda ut pektinpulvret med 25 g strösocker och häll ner blandningen i kastrullen.
  • Låt sjuda och ha sedan i resten av sockret.
  • Låt allt sjuda tillsammans i två minuter.
  • Häll upp gelén i en silikonform.
  • Låt stå ett dygn i rumstemperatur.
  • Ta ur godiset ur formarna och låt dem gärna torka ytterligare en dag innan de rullas i socker.

Smaksättningstips! För lite syrligare geléhallon så kan du blanda i lite citronsyra i strösockret.

Gör egna geléhallon:

  • Pralinform geléhallon 279,00 kr

    Silikonformen för klassiska geléhallon är ett basverktyg i varje godiskreatörs redskapslåda. Med formen blir det enkelt att laga tidlöst godis och smarriga praliner med proffsigt resultat. Du bestämmer själv vad de ska smaka!

    16 vorrätig

  • Pralinform hallon 279,00 kr

    Pralinform hallon, som är en godisform av silikon, är ett roligt baktillbehör för att skapa vackra och frestande konfektyrbitar.

    50 vorrätig

  • Pralinform halvklot 279,00 kr

    Gjut eleganta chokladkupoler och konfektyrsfärer. Lek med fyllningar och låt din kreativitet flöda. Med en silikonform för halvklot och kulor skapar du enkelt kupoler i choklad och marmelad. Lägg ihop två halvor och gör dina egna konfektyrsfärer.

    648 vorrätig

  • Pralinform hjärta 279,00 kr

    Skapa oemotståndliga pralinhjärtan för speciella tillfällen. Gelehjärtan, mintkyssar eller kolahjärtan, ingen kan motstå hjärtformade praliner. Ge bort dina hjärtan till nära och kära och gör varje dag till alla hjärtans dag.

    156 vorrätig

Melonisglass
Knäck
Schließen Mein Warenkorb
Schließen Wunschzettel
Schließen zuletzt angesehen
Schließen
Schließen
Kategorien