Semmelcheesecupcakes

Recept på Semmelcheesecupcakes

Receptmakare: Ida Karlsson – Baka Min Söta

På Instagram heter Ida @bakaminsota

Botten

200g kakor/kex (typ digestive, går bra med de flesta neutrala kakor.)
0,5 tsk mortlad kardemumma
75 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, krossa kakorna och blanda ihop alla ingredienser.
Grädda 0,5 dl smul på ett bakplåtspapper i 10 min, detta är till topping.
Tryck ut resten av smulet i 12 st silikonmuffinsformar och grädda i 10 min.
Låt svalna.

Mandelfyllning

100g mandlar ( med skal, kan med fördel rostas.)
100g fint råsocker
1-2 bittermandlar
Lite vatten

Kör allt utom vatten tills massan blir slät och varm, späd till krämig, trögflytande konsistens.

Klicka ca 1 tsk fyllning i varje form.

Färskost fyllning

200g färskost
2 dl vispgrädde
0,25 dl florsocker
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa färskost, florsocker och 1,5 dl av vispgrädden till fluffig, lätt konsistens. Krama ur och smält gelatinbladen i 0,5 dl grädde på spis eller i micro och rör försiktigt ut i vispet. Fyll formarna med färskostblandning och ställ kallt 20-30 min. Servera med smultopping och lite florsocker.
Ät och njut!

Företaget Pufz

Pufz är ett familjeägt företag startade 2010. Namnet Pufz är ett smeknamn på dottern som inspirerade till företagets första produkt, frysformen för barnmat. Läs mer »

Leveransvillkor

3-7 arbetsdagar
49 kr frakt (fri frakt över 300 kr)
30 dagars öppet köp
Fraktvillkoren gäller inom Sverige

Kontaktuppgifter

Fågelviksvägen 9, 18442 ÅkersbergaTelefon: 076-803 03 08 E-post: info@pufz.se
Organisationsnummer: 559063-7897

Copyright © 2018 Pufz AB | All rights reserved.Skapad av Mediamind

CLOSE
Add to cart