Geléhallon med gelatin

Smaken av hemmagjorda geléhallon är obeskrivlig, den måste bara upplevas. Det smakar verkligen hallon!

När du vill göra dina egna geléhallon finns det lite olika stabiliseringsmedel som du kan använda för att de ska få rätt konsistens. Det här är ett recept där gelatin används som stabilisator. Här hittar du ett recept där pektin används som stabilisator.

Recept på geléhallon med gelatin

10 st gelatinblad

225 g frysta hallon

1 dl strösocker

50 g glykossirap

Strösocker + eventuellt lite citronsyra till garnering

Gör så här: Börja med att tina upp bären, mosa och passera dem genom en sil så att du får en hallonpuré. Ställ en kastrull på en våg och tillsätt hallonpuré och späd med vatten tills du har 250 g vätska. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda ner glykossirap och strösocker i kastrullen och låt koka upp tills sockret löst upp sig. Krama ur gelatinbladen och smält i gelén. Olja formen med lite naturell olja. Låt gelén svalna något och fyll sedan formarna. Ställ i kylskåp i cirka 2 timmar tills de stelnat helt. Ät geléhallonen precis som de är, eller rulla dem i lite socker.

Tips från proffsen! Låt geléhallonen torka ordentligt, gärna ett dygn i formen samt ytterligare ett dygn utanför formen i rumstemperatur för bästa resultat.

Smaksättningstips! För lite syrligare geléhallon så kan du blanda i lite citronsyra i strösockret.

Produkttips

Självklart tycker vi att ni ska använda någon av våra pralinformar när ni gör era egna geléhallon. Vi har en i form av ett hallon, en i form av den klassiska geléhallonformen och en med hjärtformade bitar perfekt för att göra godis till Alla Hjärtans dag.

Fler recept

Här hittar du länkar till fler recept på geléhallon. De påminner om varandra men skiljer sig ändå lite. Hoppas du hittar din favorit.

Peter Dahlbergs geléhallon

Frederik Nyléns geléhallon

Frida Skattbergs geléhallon

Sara Assum Hultbergs geléhallon

Peter Dahlbergs geléhallon med fläderbär

Vegomagasinets geléhallon utan gelatin

Företaget Pufz

Pufz är ett familjeägt företag startade 2010. Namnet Pufz är ett smeknamn på dottern som inspirerade till företagets första produkt, frysformen för barnmat. Läs mer »

Leveransvillkor

3-7 arbetsdagar (t o m 21/12 packar och skickar vi varje dag)
49 kr frakt (fri frakt över 300 kr)
30 dagars öppet köp
Fraktvillkoren gäller inom Sverige

Kontaktuppgifter

Fågelviksvägen 9, 18442 ÅkersbergaTelefon: 076-803 03 08 E-post: info@pufz.se
Organisationsnummer: 559063-7897

Copyright © 2018 Pufz AB | All rights reserved.Skapad av Mediamind

CLOSE
Add to cart