Knäck

Här följer ett recept på klassisk knäck. Lika delar grädde, socker och sirap. Inga konstigheter!

Recept på knäck

2 dl grädde

2 dl socker

2 dl ljus sirap

50 g hackad mandel

valfritt: 4 msk ströbröd, 1/2 krm bakpulver

Gör så här: Blanda grädde, sirap och socker i en vid kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten när en temperatur av 125-130°C eller håller kulprovet. 125°C ger lite lösare knäck och 130°C ger hård knäck. Blanda i mandel när smeten kokat färdigt. Blanda i eventuellt ströbröd och bakpulver. Häll upp smeten i knäckformarna eller knäckplåten och låt svalna. Använder du knäckplåten går det bra att hälla ut smeten mitt på och sedan breda ut den med  en slickepott. Skrapa bort så mycket som möjligt av överflödet. Väljer du att göra knäcken i knäckplåtarna så förpacka varje bit i smörgåspapper eller plastfolie. Förvara knäcken svalt, gärna i burk med lock.

Kulprovet

Droppa lite av smeten i en liten skål med kallt vatten. När provet kan rullas till en kula är smeten färdigkokt. Temperaturen är då 120°C vilket allra säkrast kontrolleras med kökstermometer.

Produkttips

Självklart tycker vi att ni ska använda någon av våra produkter när ni kokar knäck. Mest lämpat är de små knäckformarna och den stora knäckformen. Annars går det bra att använda alla våra pralinformar. Det är mer tycke och smak som avgör vilket utseende man vill ha på sina knäckbitar. Kanske en trippelnötsknäck skulle kunna bli årets hit på julgodisbordet?

Receptlänkar

Knäcken kan smaksättas och varieras enligt tycke och smak. Här följer ett par receptlänkar på lite olika varianter. Vilken blir din favorit?

Fredrik Nyléns lakritsknäck

Frida Skattbergs veganska knäck

Peter Dahlbergs pistageknäck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Företaget Pufz

Pufz är ett familjeägt företag startade 2010. Namnet Pufz är ett smeknamn på dottern som inspirerade till företagets första produkt, frysformen för barnmat. Läs mer »

Leveransvillkor

3-7 arbetsdagar (t o m 21/12 packar och skickar vi varje dag)
49 kr frakt (fri frakt över 300 kr)
30 dagars öppet köp
Fraktvillkoren gäller inom Sverige

Kontaktuppgifter

Fågelviksvägen 9, 18442 ÅkersbergaTelefon: 076-803 03 08 E-post: info@pufz.se
Organisationsnummer: 559063-7897

Copyright © 2018 Pufz AB | All rights reserved.Skapad av Mediamind

CLOSE
Add to cart