Geléhallon med pektin

Hallon, björnbär, saffran?! Vilken smak vill du att dina gelégodisar ska ha? Hallon är den vanligaste, antagligen för att ”originalet” heter geléhallon men varför begränsa sig till det?

När du vill göra dina egna geléhallon finns det lite olika stabiliseringsmedel som du kan använda för att de ska få rätt konsistens. Det här är ett recept där pektin används som stabilisator. Pektin kan vara lite knepigare att få tag på men du hittar det bland annat här hos Mitt Söta Skafferi. Här hittar du ett recept där gelatin används som stabilisator.

Recept på geléhallon med pektin

700 g frysta hallon

1 dl vatten

270 g strösocker

50 g strösocker

10 g pektinpulver

Strösocker + eventuellt lite citronsyra till garnering

Gör så här: Smörj formen tunt med matolja. Lägg bären i en kastrull tillsammans med vattnet och låt det sjuda. Sila hallonen genom ett finmaskigt durkslag tills du fått ut 400 g saft. Häll tillbaka saften i kastrullen. Blanda ut pektinpulvret med 50 g strösocker och häll ner blandningen i kastrullen. Låt sjuda och ha sedan i resten av sockret. Låt allt sjuda tillsammans i två minuter. Häll gelén i en hallonform. Låt stå ett dygn i rumstemperatur. Ta ur godiset ur formarna och låt dem gärna torka ytterligare en dag innan de rullas i socker.

Smaksättningstips! För lite syrligare geléhallon så kan du blanda i lite citronsyra i strösockret.

Produkttips

Självklart tycker vi att ni ska använda någon av våra pralinformar när ni gör era egna geléhallon. Vi har en i form av ett hallon, en i form av den klassiska geléhallonformenoch en med hjärtformade bitar perfekt för att göra godis till Alla Hjärtans dag.

Fler recept

Här hittar du länkar till alternativa recept på geléhallon.

Frederik Nyléns geléhallon med saffran

Vegomagasinets geléhallon utan gelatin

Företaget Pufz

Pufz är ett familjeägt företag startade 2010. Namnet Pufz är ett smeknamn på dottern som inspirerade till företagets första produkt, frysformen för barnmat. Läs mer »

Leveransvillkor

3-7 arbetsdagar (t o m 21/12 packar och skickar vi varje dag)
49 kr frakt (fri frakt över 300 kr)
30 dagars öppet köp
Fraktvillkoren gäller inom Sverige

Kontaktuppgifter

Fågelviksvägen 9, 18442 ÅkersbergaTelefon: 076-803 03 08 E-post: info@pufz.se
Organisationsnummer: 559063-7897

Copyright © 2018 Pufz AB | All rights reserved.Skapad av Mediamind

CLOSE
Add to cart